Psicoteràpia Individual

La psicoteràpia és el tractament que porta a terme un professional de la salut (psicoterapeuta) per ajudar a afrontar els problemes de la persona. El psicoterapeuta ens ajudarà a concretar-los i entendre la relació que tenen moltes vegades amb símptomes físics, dificultats de la infància i altres conflictes més profunds.
Prendre la decisió d’iniciar una psicoteràpia no és fàcil, però el dolor o la persistència dels problemes ens porten a buscar una solució. Per altra banda, no sempre el treball terapèutic està relacionat amb el patiment: també la creativitat, el sentit de l’humor i les fantasies són curatives i les utilitzem. És una oportunitat per resoldre els problemes, així com per desenvolupar les habilitats i adquirir eines necessàries per afrontar-los.

Els problemes més freqüents de les persones que vénen a rebre psicoteràpia són:

Estrès, ansietat, insomni, depressió
Trastorns del comportament
Tristesa crònica, regulació d’emocions, sentiment de buidor, baixa autoestima, insatisfacció immotivada, crisis vitals
Pautes d’alimentació inadequades, anorèxia, bulímia
Fòbies
Fibromiàlgia
Necessitat de millorar el creixement personal, de conèixer-se més profundament un mateix, d’acceptar-se i acceptar els altres, d’aprendre a gestionar els conflictes, de millorar les relacions personals, de reconèixer les pròpies emocions.
Necessitat de transitar per etapes de canvis.
Però tots ells tenen en comú el patiment… Més enllà de les etiquetes diagnòstiques, treballem perquè les persones superin aquest dolor i el reconverteixin en un poder de desenvolupament… Ho sabem perquè ho hem experimentat.

Sentir-nos tranquils, bé amb nosaltres mateixos, amb la capacitat d’afrontar les dificultats que ens trobem en el nostre dia a dia i poder aconseguir les fites que ens proposem és la utilitat de la psicoteràpia.